Υλικά
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 πακέτο μακαρόνια ότι θέλουμε
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
ζαμπόν όσο θέλουμε
τυρί κίτρινο τριμμένο
2 πιπεριές σε κυβάκια
2 ντομάτες, τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
Εκτέλεση
Γιαχνίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε και τη ντομάτα να τσιγαριστούν όλα μαζί.
Κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Ρίχνουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, λίγη ζάχαρη προαιρετικά, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε.
Σβήνουμε τη φωτιά. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στο ταψί, ρίχνουμε και όλη τη σάλτσα.
Τρίβουμε από πάνωτυρί, τις πιπεριές και βάζουμε στο φούρνο να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό και να λιώσει το τυρί, 10 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.