Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι νο.5 (εναλλακτικά μπουκατίνι)
5 κρόκοι αυγών
150 γρ. Pecorino Romano
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. πανσέτα, κομμένη σε κυβάκια
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζεις το ελαιόλαδο και την πανσέτα στο τηγάνι και τα μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8 λεπτά και μετά τα απομακρύνεις από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς μαζί τα αυγά, το Pecorino και το πιπέρι.
Σε αλατισμένο νερό βράζεις τα ζυμαρικά -φυσικά al dente- και αφού τα στραγγίσεις τα ρίχνεις αμέσως στο μείγμα αυγών.
Προσθέτεις την πανσέτα, ανακατεύεις και σερβίρεις.