Υλικά
8 αρνίσια παϊδάκια
2 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα
1 κ.σ. κουρκουμάς σε σκόνη
100 ml χυμός λεμονιού
3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μέντας
2 κ.σ. πάστα πράσινης παπάγιας
1 μικρό κρεμμύδι, εξαιρετικά ψιλοκομμένο
2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1/2 κ.γ. λιωμένο βούτυρο
1 κ.γ. ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι
1 κ.γ. μπαχάρι
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. κύμινο
1 στικ κανέλας
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρώς το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το κύμινο, το στικ κανέλας και το μαύρο πιπέρι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα μετατρέπουμε σε σκόνη.
Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη μπαχαρικών, την πάστα τζίντζερ και σκόρδου, τον κουρκουμά, τον χυμό λεμονιού, το πράσινο τσίλι, τη μέντα, το κρεμμύδι, την πάστα παπάγιας, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι.
Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν όλα τα παϊδάκια με τη μαρινάδα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο, ιδανικά για όλο το βράδυ.
Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο, τουλάχιστον μισή ώρα πριν το μαγείρεμα, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε τα παϊδάκια γυρίζοντάς τα περιστασιακά για περίπου 8'. Εναλλακτικά, μπορούν να μπουν στο φούρνο.
Tip
Πριν τα σερβίρουμε, τα περνάμε με λίγο ακόμη βούτυρο και μία πρέζα μπαχαρικών της αρεσκείας μας, καθώς και αρκετό λεμόνι.