Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό,. τριμμένο
2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρόκος αυγού και 2 ασπράδια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι και αλάτι
λίγο δυόσμο ή ρίγανη
3 κ.σ. κριθαράκι
1 ζωμό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τον κρόκο του αυγού, τα ασπράδια, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος βόλου.
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και λίγο παραπάνω και το ζωμό και αφήνουμε να βράσει.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σούπας για 57 λεπτά ακόμη έως το ζυμαρικό να είναι έτοιμο.