Υλικά
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο φιλέτο
400 γρ. φασολάκια
2 μικρά ξερά κρεμμύδια
4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
4 κ.σ. φρέσκια τριμμένη ντομάτα ή κονκασέ
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 λεμόνι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια.
Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη στο κοτόπουλο.
Κατόπιν το ροδίζουμε στη μισή ποσότητα από το λάδι μέχρι να κάνει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σβήνουμε με το χυμό από το λεμόνι και το κρασί.
Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε στην αρχή τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν και ύστερα τα φασολάκια.
Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφτούν τα φασολάκια. Μετά τη ντομάτα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσουν τα φασολάκια για περίπου 5-6 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε πάνω και το κοτόπουλο.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 40 λεπτά, ελέγχοντας μην τελειώσει το νερό από το φαγητό.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε, μέχρι να βράσουν τα υλικά και να μελώσει η σάλτσα.