Υλικά
600 ml γάλα πλήρες
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρόκους αυγού
1/2 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
1 κ.σ. μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 πακέτο μακαρόνια
λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο.
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε καλά το κοτόπουλο.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και μόλις κάψει, τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
Τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα σε δυνατή φωτιά. Μόλις γίνουν, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και κάνουμε τη σάλτσα.
Από τα 600 ml γάλα, ξεχωρίζουμε 1/2 κούπα και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανάβοντας το μάτι για να ζεσταθεί.
Στην κούπα με το γάλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ.
Μόλις το γάλα στην κατσαρόλα ζεσταθεί, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και το γάλα με το κορν φλάουρ και τα αφήνουμε να βράσουν.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
Βάζουμε τους κρόκους αυγού σε ένα μικρό μπολάκι και τους χτυπάμε καλά.
Με μια κουτάλα παίρνουμε γάλα από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπολάκι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα και πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το μάτι να ζεσταθεί, αλλά όχι να βράσει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια, και τα σερβίρουμε μαζί.