Υλικά
2 μέτριες σελινόριζες
3 κ.σ. άνηθο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 καρότα
4 μέτριες πατάτες
1 πορτοκάλι, το χυμό
150 ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό
3 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
3 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. αλεύρι
500 ml νερό ζεστό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα. Θα την κόψουμε κομμάτια και θα υπολογίσουμε ένα κιλό καθαρισμένη.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κομμένη σελινόριζα και στύβουμε το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τα ρίχνουμε και αυτά και σοτάρουμεγια 5-7 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε το αλεύρι και σοτάρουμε ακόμα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας τα υλικά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά το χυμό πορτοκάλι τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, το ζεστό νερό και τις δυο κουταλιές άνηθο.
Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο.