Υλικά
¾ από ένα πακέτο ριγκατόνι
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ποτήρι χυμό ροδιού
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ρόδι καθαρισμένο
αλάτι, πιπέρι
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον χυμό ροδιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10' περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ριγκατόνι με την παρμεζάνα.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για άλλο 1', μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το φρέσκο ρόδι και σερβίρουμε αμέσως, με μπόλικο πιπεράκι και επιπλέον παρμεζάνα.
Tip
Γίνεται νοστιμότατο και με ψαρονέφρι σε μπουκίτσες. Αντί για παρμεζάνα, μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε κίτρινο πικάντικο τυρί.