Υλικά
¾ του πακέτου κοχυλάκια
500 γρ. κολοκύθα τριμμένη
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
5-6 κλωναράκια θυμάρι
2 κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια
1 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι
200 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. καπνιστό τυρί σε μικρά κυβάκια
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
το πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
¾ φλιτζ. λευκά αμύγδαλα χοντροσπασμένα (ή φουντούκι)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μικρό τηγανάκι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά και τα χοντροσπάμε στο μούλτι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε την κολοκύθα μαζί με το μπαχάρι και το θυμάρι.
Αλατίζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της κολοκύθας.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
Βάζουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα και το καπνιστό τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα.
Προσθέτουμε τα κοχυλάκια, τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο πιπέρι.
Tip
Μπορούμε να ψήσουμε στον φούρνο την κολοκύθα, κομμένη σε φέτες μαζί με τη φλούδα, και να τη βάλουμε μετά στο τηγάνι ψιλοκομμένη. Έτσι, αποφεύγουμε το καθάρισμα, που είναι δύσκολο.