Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες
1 καρότο μεγάλο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
άνηθο
σέλινο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από βραδύς τους γίγαντες.
Πετάμε το νερό και τους βάζουμε να βράσουν με το καρότο.
Σουρώνουμε τους γίγαντες και το καρότο.
Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο σε φέτες και τους γίγαντες.
Συμπληρώνουμε νερό 3 ποτήρια περίπου και αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό και δεν έχει πολλά νερά, βάζουμε τα αρωματικά ψιλοκομμένα και το χυμό λεμονιού.
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγο λάδι και σερβίρουμε.