Υλικά
1/2 κιλό μακαρόνια
7 κ.σ. λάδι
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γρ. κρεμμύδια τριμμένα
3 πράσα ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί μαϊντανό ψιλοκομμένο και θυμάρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Γιαχνίζουμε για 3 λεπτά το τριμμένο κρεμμύδι, να μαλακώσει και το σουρώνουμε.
Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα με το λάδι για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας ½ φλιτζάνι νερό.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι και τα αφήνουμε στη φωτιά άλλα 10 λεπτά μέχρι να πιούν όλο το νερό.
Σβήνουμε με το κρασί και, αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε το μαϊντανό και το θυμάρι.
Σβήνουμε τη φωτιά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το τυρί και το μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.