Υλικά
500 γρ. πένες
8-10 φέτες μπέικον
8-10 φέτες ζαμπόν μπούτι ή σπάλα
200 γρ. μανιτάρια κομμένα
2 φλιτζάνες γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό με λίγο λάδι, να "κρατάνε στο δόντι”.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα αλλαντικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.
Μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα ανακατεύουμε κι αυτά 2-3 βόλτες και προσθέτουμε το γάλα και τα τυριά.
Τα ανακατεύουμε να πάρουν μια βράση και τα τραβάμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, αδειάζουμε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά, τα στρώνουμε από πάνω και τα πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε μετά από 1 ώρα.