Υλικά
1 πακέτο κανελόνια
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
4 μελιτζάνες, φλάσκες
λάδι για τηγάνισμα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κουκουνάρι
1 αυγό χτυπημένο
100 γρ. ανθότυρο κομμένο
150 γρ. φέτα
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
2 ντoμάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. λάδι
1 κύβο ζωμού
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 κονκασέ αραιωμένο σε 1 φλ. τσ. νερό)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
500 γρ. ζωμό
1/2 ποτηράκι κρασί
Εκτέλεση
Για τη γέμιση: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο με το λάδι, προσθέτουμε τον κύβο, τη ντομάτα και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα στη ντομάτα, τις μελιτζάνες και σε 6-7 λεπτά, ρίχνουμε και το κουκουνάρι. Βράζουμε για 5 λεπτά.
Μόλις μισοκρυώσει ρίχνουμε το αυγό, τα τυριά, την φρυγανιά και το μαϊντανό (Πρέπει να είναι σφιχτή ηγέμιση).
Γεμίζουμε τα κανελόνια, ρίχνουμε λίγο από τη σάλτσα στο πυρέξ, τοποθετούμε τα κανελόνια στη σειρά και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, μέχρι να καλυφθούν τελείως.
Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά στους 100 βαθμούς.
Για τη σάλτσα: Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και το ζωμό.
Τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ( δεν πρέπει να είναι πηχτή).