Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
1 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1 αυγό
5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουσκεμένο και στυμμένο καλά
Για την κρούστα:
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι
πιπέρι
Για το ταψί :
3 κρεμμύδια σε φέτες
μαϊντανό
1/2 φλιτζ. λάδι
1/2 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε τα υλικά του κιμά φτιάχνοντας αφράτο μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόβουμε τις φέτες κρεμμυδιού στο ταψί, τον μαϊντανό, ρίχνουμε το λάδι.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε ανάμεσα στα κρεμμύδια, ρίχνουμε το νερό και ψήνουμε 30-40 λεπτά να ροδίσουν.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε, και μόλις είναι έτοιμο το φαγητό μας παίρνουμε λίγο λίγο ζουμάκι ζεστό το προσθέτουμε στη σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε το αυγολέμονο ώστε να μην μας "κόψει" η σάλτσα μας ρίχνοντας την στα καυτά κεφτεδάκια.
Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά να σχηματιστεί κρούστα.