Υλικά
500 γραμ. μακαρόνια
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι στημένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού βασιλικό φρέσκο ή ρίγανη φρέσκια
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια.
Σε ένα σκεύος αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι μέχρι να ενωθούν.
Όταν ενωθεί ρίχνουμε μέσα το μισό κεφαλοτύρι, το βασιλικό ή τη ρίγανη αλάτι και πιπέρι.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια το περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό πασπαλίζουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο και λίγο κεφαλοτύρι.