Υλικά
300 γρ. χυλοπίτες
2 ντομάτες μεγάλες και ζουμερές, τριμμένες
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο (2-3 κ.σ.)
φέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και μισό με ένα ποτήρι ζεστό νερό ανάλογα με το πόσο μεγάλες και ζουμερές είναι οι ντομάτες μας.
Κατόπιν προσθέτουμε τις χυλοπίτες, αλατάκι, πιπεράκι και ανεβάζουμε την φωτιά ώστε να αρχίσει το φαγητό να βράζει.
Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει την πρώτη βράση ξανακατεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Θέλουμε οι χυλοπίτες μας ακόμα να κρατάνε και να υπάρχει ζουμάκι στην κατσαρόλα.
Όταν σβήσουμε το μάτι, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.