Υλικά
2 μεγάλα κομμάτια λουκάνικο χωριάτικο
4 πράσα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
λίγο λάδι (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το λουκάνικο, το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και το αφήνουμε μέχρι να πάρει κόκκινο χρώμα.
Βγάζουμε τα κομματάκια λουκάνικου με ένα κουτάλι και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα κομματάκια λουκάνικου μαζί με νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει σχεδόν το φαγητό.
Επίσης, βάζουμε και τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Το φαγητό είναι έτοιμο όταν εξατμιστεί το νερό και βράσουν καλά τα πράσα και μείνει με τη σάλτσα του.