Υλικά
Για τη ζύμη:
620 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
1 πρέζα αλάτι
120 ml νερό
120 ml γάλα
60 γρ. βούτυρο
3 αυγά
1 κ.γ. κανέλα
Για τη γέμιση:
2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε ένα ποτήρι αλεύρι (από τα 620 γρ.), τη ζάχαρη, τη μαγιά αδιάλυτη, το αλάτι και τη κανέλα.
Σε μέτρια φωτιά -σε μικρή κατσαρόλα- βάζουμε το νερό, το γάλα και το βούτυρο να ζεσταθούν (όχι να κοχλάσουν) και τα προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι.
Χτυπάμε τα υλικά για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνοντας θα δούμε ότι θα έχουμε μια ζύμη αφράτη που λίγο θα κολλάει.
Δουλεύουμε τη ζύμη σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ελαστική.
Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Κόβουμε τα δύο μήλα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το βούτυρο και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Τέλος,ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε δύο φύλλα με διαστάσεις 14x10 εκ.
Απλώνουμε τη γέμιση, τυλίγουμε σε ρολά και κόβουμε το κάθε ρολό σε 12 περίπου κομμάτια.
Τοποθετούμε τα κομματάκια στο ταψί του φούρνου (έχοντας στρώσει προηγουμένως λαδόκολλα) με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω (να φαίνεται δηλαδή η γέμιση) και τα σκεπάζουμε για 45 λεπτά ώστε να φουσκώσουν.
Αφού περάσουν τα 45 λεπτά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν).