Υλικά
3 μπούτια κοτόπουλο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
6 μεγάλες πατάτες
2 λεμόνια το χυμό
1/2 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. μαντζουράνα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στην άκρη.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι.
Αφήνουμε να κάψει καλά και προσθέτουμε τα μπούτια, τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε λίγο και αυτές.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε λίγο να πάρει μια καλή βράση και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τη ματζουράνα και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα νερό, τόσο ώστε να σκεπάσει καλά τα υλικά.
Το φαγητό μας θέλει 1 ώρα περίπου.
Κατά τη διάρκεια αυτή, ελέγχουμε μην χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό.
Δέκα λεπτά πριν ετοιμαστεί, προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.