Υλικά
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
150 γρ. κρέμα γάλακτος
70-90 γρ. περίπου τυρί φέτα
4-5 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
1 κ.γ. κέτσαπ
1-2 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
1 κ.σ. κονιάκ ή κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι ή στο βούτυρο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Το σβήνουμε με το κρασί ή το κονιάκ, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να ροδίσει καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα με τη φέτα τριμμένη με το χέρι μας να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει η φέτα.
Προσθέτουμε λίγη πάπρικα και ένα κουταλάκι κέτσαπ.
Στο μούλτι πολτοποιούμε πολύ καλά τις πιπεριές Φλωρίνης και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη φέτα και την κρέμα (αν δούμε ότι η φέτα δεν έχει λιώσει καλά τότε τα βάζουμε όλα μαζί στο μούλτι για να έχουμε μια κρεμώδη υφή).
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο και ανάβουμε το μάτι να πάρουν όλα μαζί άλλη μια βράση και να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή μακαρόνια.