Υλικά
1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
250 γρ. κιμά
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 1/2 κουτ. σούπας
αλεύρι
3 αυγά
2 ντομάτες ώριμες
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
κανελογαρίφαλα
500 γρ.φύλλο μπακλαβά
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τον κιμά με μία κουταλιά βούτυρο, το κρεμμύδι, τα κανελογαρίφαλα και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τις ντομάτες (πολτό) και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς και να σωθεί το ζουμάκι.
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε με μια κουταλιά βούτυρο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Καβουρδίζουμε μία κουταλιά βούτυρο με το αλεύρι, ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει και να πήξει η σάλτσα.
Την αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το μακαρονάκι, τον κιμά και τη σάλτσα.
Κόβουμε τα φύλλα μπακλαβά σε φαρδιές λωρίδες, βάζουμε δυο κουταλιές από το μίγμα και τα διπλώνουμε σε τρίγωνα, αλείφοντάς τα με βούτυρο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν.