Υλικά
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
300 γρ. πράσα ψιλοκομμένα
ψίχουλα ψωμιού
50 γρ. φουντούκια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 αυγό
3 κ.σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα πράσα και τα φουντούκια για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλίτσες και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί στο φούρνο.
Αλείφουμε τις μπαλίτσες με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.