Υλικά
1 1/2 κιλό αρνάκι, σπάλα κατά προτίμηση, κομένο σε μερίδες
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
2 ντομάτες επίσης, ψιλοκομμένες
2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα με μαχαίρι, όχι στον τρίφτη)
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
100 γρ. φέτα σε κυβάκια
1 χούφτα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκο-τριμμένο πιπέρι
2 φέτες ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο , πάνω-κάτω στους 220 βαθμούς.
Λαδώνουμε καλά τη γάστρα.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στη γάστρα όπως εμείς θέλουμε.
Προσοχή στο αλάτι, λόγω της φέτας.
Επειδή θα κατεβάσει υγρά, μπορούμε να προσθέσουμε την ψίχα από δύο φέτες ψωμί (σε κομματάκια ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά) και έτσι θα έχουμε ένα πιο "στεγνό" αποτέλεσμα.
Καπακώνουμε τη γάστρα και φουρνίζουμε για περίπου 1 ώρα στους 220 βαθμούς. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κρέατός.
Σερβίρουμε ζεστό.