Υλικά
2 αρνίσιες ράχες (400 γρ. η καθεμιά)
4 κουτ.ελαιόλαδο
1 κουτ.μουστάρδα
250 γρ. σπαράγγια
250 γρ. μικρά καρότα
250 γρ.κρεμμυδάκια στιφάδου
250 γρ.φασολάκια ή άλλα λαχανικά
50 γρ. μικρά μανιτάρια
1 κουτ. βούτυρο
αλατοπίπερο
κλωναράκια δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αφαιρούμε το πολύ λίπος από τις αρνίσιες ράχες.
Τρίβουμε το κρέας με πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Βγάζουμε και αλείφουμε το κρέας με τη μουστάρδα.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή ανάλογα με το πόσο καλά το θέλουμε ψημένο.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Τρίβουμε τα καρότα.
Αλατοπιπερώνουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε στο βούτυρο για περίπου 2 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλη πιατέλα.
Χωρίζουμε τις ράχες στα παϊδάκια τους και τα ακουμπάμε επάνω στα λαχανικά.
Σκορπάμε τα μανιτάρια, γαρνίρουμε με κλωναράκια δεντρολίβανου και σερβίρουμε.