Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 1/2 κιλό σπανάκι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3/4 της κούπας βούτυρο
το χυμό 2 λεμονιών
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε καλά το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαραθούν ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 κούπες περίπου ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα περίπου.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπανάκια, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει για να ζεματιστούν.
Στραγγίζουμε τα σπανάκια, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, βάζουμε από πάνω το κρέας και βράζουμε το φαγητό μας για λίγη ώρα ακόμα (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
Μόλις γίνει το φαγητό, χτυπάμε σε ένα πιάτο τα αυγά, προσθέτουμε λίγο-λίγο το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Παίρνουμε με μία κουτάλα λίγο-λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο αυγολέμονο χτυπώντας το συνέχεια.
Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμη.