Υλικά
2 κιλά μοσχάρι (μαλακό)
2 πακέτα μπάμιες μικρές κατεψυγμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
2 κ.σ. πελτέ
2 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια και το τοποθετούμε στη γάστρα με το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Ρίχνουμε το λάδι, σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να τσιγαριστεί στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφού τσιγαριστεί ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε δυο ποτήρια νερό ή ένα κουτί χυμό ντομάτας και το αφήνουμε να ψηθεί στους 180-200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τις μπάμιες (προηγουμένως τις έχουμε ρίξει σε νερό που βράζουν με μια κουταλιά αλάτι και 1 φλιτζάνι του καφέ ξίδι, για 5 λεπτά για να μη σαλιώνουν).
Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μέσα στη γάστρα με το κρέας.
Ρίχνουμε λίγο νερό εάν χρειάζεται.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Σιγοψήνουμε για μία ώρα περίπου.