Υλικά
250 γρ. κριθαράκι
1 ποτήρι νερό
Για τα μπιφτέκια:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
1 αυγό
3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς κόρα)
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
κόκκινο κρασί
Για τη σάλτσα:
3 ντομάτες πολτοποιημένες
2 κύβους μυρωδικών
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
λάδι
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Μπιφτέκια: Μουσκεύουμε το ψωμί με λίγο κόκκινο κρασί, το αφήνουμε 1-2’ και μετά το στύβουμε.
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά (και το ψωμί) και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα, πλάθουμε ισομεγέθη μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
Σάλτσα: Σε μια λεκανίτσα ή μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, το νερό, λίγο λάδι και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με αυτή τα μπιφτέκια, προσθέτουμε τους κύβους μυρωδικών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μετά τα 25 λεπτά, προσθέτουμε το κριθαράκι και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην κολλήσει.
Το φαγητό θα είναι έτοιμο όταν το κριθαράκι φουσκώσει.