Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
1/2 κιλό κιμά
250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και καλά στιμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
μερικά φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά ούζο ή λίγο ξίδι
λάδι για το τηγάνισμα
αλεύρι
Για την σάλτσα ντομάτας:
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και λιωμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε 1 ποτήρι νερό
1/2 φλιτζάνι λάδι
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
3 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το μαϊντανό. το ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, την κουταλιά λάδι ,το ούζο, και ζυμώνουμε καλά το μίγμα να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στρογγυλά μικρά και τα αλευρώνουμε.
Τα τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές.
Εν τω μεταξύ βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα τις τρεις κουταλιές λάδι να κάψει, προσθέτουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη μέσα, το ντοματοπελτέ με το νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα 10 λεπτά.
Ρίχνουμε στη σάλτσα τους ελαφρά τηγανισμένους κεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν για λίγο και τα ρουφήξουν τη σάλτσα.