Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
1 κύβος λαχανικών
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 πακέτο λουκάνικα φρανκφούρτης
1 πακέτο συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
250 γρ. ανθότυρο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελάχιστη καυτερή πάπρικα
Για την μπεσαμέλ
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας τον κύβο, τα σουρώνουμε, τα βουτυρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα μικρή, σοτάρουμε τα λουκάνικα στο λάδι, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την ελάχιστη πάπρικα.
Αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε το θρυμματισμένο ανθότυρο.
Βράζουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε συχνά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια, ανακατεύοντας να πάει παντού.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα, προσθέτοντας το αλάτι και το πιπέρι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.
Αδειάζουμε τη μπεσαμέλ στο μίγμα μακαρονιών - σάλτσας και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Ψήνουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.