Υλικά
1/2 κιλό μακαρόνια (ή χωριάτικες χυλοπίτες)
1/2 κούπα βούτυρο
1 φλιτζάνι ξερή μυζήθρα τριμμένη
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό.
Προσέχουμε να τα κρατήσουμε "στο δόντι".
Σε ένα ανοξείδωτο κατά προτίμηση σκεύος βάζουμε το βούτυρό μας και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει και το ανακατεύουμε.
Όταν θα δούμε να παίρνει ένα γλυκό καστανό χρώμα μπορούμε να το κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Στην κατσαρόλα που έχουμε τα σουρωμένα ζυμαρικά μας, βάζουμε το καμμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα και με αργές κινήσεις βοηθάμε το μίγμα να "κολλήσει" πάνω στα μακαρόνια.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το καμμένο βούτυρο και τη μυζήθρα ζεστά και τα αρωματίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή θυμάρι.