Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά αρνίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 φλιτζ. λάδι
1/2 ματσάκι μαιντανό
1 κ.σ. μουστάρδα
1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη
2 κ.σ. ξίδι
1 μέτρια ντομάτα
2 κ.σ. μπέκιν πάουντερ
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
πάπρικα κόκκινη καυτερή (προαιρετικά)
λίγο ζεστό νεράκι (περίπου 1/2 φλιτζ.)
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη.
Ρίχνουμε το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το ξίδι και τη μουστάρδα.
Σε ένα μπολ τρίβουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τη ντομάτα, το μαϊντανό.
Τα ρίχνουμε στη λεκάνη με τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το υλικό μας σε ένα μίξερ και το χτυπάμε με το γάντζο 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει ρίχνοντας το ζεστό νεράκι σιγά σιγά.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Φτιάχνουμε το κεμπάπ μας με καλαμάκια αφού πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε νερό αρκετή ώρα ώστε όταν τα βάλουμε στην ψηστιέρα μας να μην καούν.
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη μας και την πλάθουμε με τα χέρια μας πάνω στο καλαμάκι δίνοντάς της την μακρόστενη πλακέ μορφή των κεμπάπ που όλοι γνωρίζουμε.
Τα ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου στην κάθε πλευρά ανάλογα με την ψηστιέρα που έχουμε.