Υλικά
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/3 ματσάκι άνιθο
1 φλιτζ. του καφέ ρύζι καρολίνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαργαρίνη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σούπα:
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
6 πατάτες κομμένες
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο σέλινο
1 φλιτζ. του καφέ ρύζι καρολίνα
1 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
το χυμό από 1-2 λεμόνια
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα πλάθουμε.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε κομμένα όλα τα υλικά για τη σούπα και ξεκινάμε να την βράζουμε.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε προσεχτικά μέσα και τα γιουβαρλάκια.
Μόλις η σούπα μας βράσει, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και λιώνουμε μέσα και το κορν φλάουρ, προσθέτουμε στο αυγολέμονο λίγο ζεστό ζουμί από τη σούπα μας και αμέσως μετά την περιχύνουμε με το αυγολέμονο.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.