Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες χοντρές και μακριές μαύρες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 χοντρό σπιτικό φύλλο κρούστας
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
Για το σοτάρισμα:
λίγο βασιλικό
καρότο ψιλοκομμένο
πιπεριά ψιλοκομμένη
πράσο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
σκόρδο ψιλοκομμένο
κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί
λάδι
αρκετό τυρί
κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
Κόβουμε μελιτζάνες σε λεπτές φέτες τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στη σχάρα, χωρίς να τις μαυρίσουμε, ίσα να μαραθούν.
Ανοίγουμε χοντρό φύλλο.
Στρώνουμε το φύλλο στο λαδωμένο πυρέξ και επάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες, επάνω πασπαλίζουμε το τυρί και από επάνω απλώνουμε τον κιμά και τα τυλίγουμε όλα μαζί ρολό, μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο (περίπου για 30 λεπτά).