Υλικά
Για τους κεφτέδες:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
αλατοπίπερο
ρίγανη
θυμάρι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
2 κ.γ. μπέικιν
Για τη σάλτσα:
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
μαϊντανό
ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 2 κ.σ. πελτέ
2 κ.γ. πάπρικα
αλατοπίπερο
200 ml ζεστό νερό
1 κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών
ελάχιστο λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε 30 λεπτά έως 1 ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε, πλάθουμε κεφτεδάκια μέτρια και τηγανίζουμε ελαφρά στο λάδι και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, ρίχνουμε τα μανιτάρια, αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα, νερό, πάπρικα και αλατοπίπερο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να δέσει η σάλτσα μας.
Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το μαϊντανό.
Σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.