Υλικά
1/2 κοτόπουλο
1 φλιτζ. του καφέ ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
1 κ.σ. βιτάμ ή 2 κ.σ.
ελαιόλαδο
αλάτι
χυμός από 1 λεμόνι
1 αυγό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει με νερό που μόλις να σκεπάζει το κοτόπουλο.
Βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε όχι πολύ δυνατή φωτιά, για να μη μας σωθεί το νερό.
Ξαφρίζουμε εάν χρειαστεί.
Στη συνέχεια, μόλις δούμε ότι το κρέας μαλάκωσε πολύ, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στο ζουμί προσθέτουμε το ρύζι, το βιτάμ και το αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (αυτό εξαρτάται από το πόσο χυλωμένη τη θέλουμε).
Αφού βράσει και το ρύζι χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να χλιάνει λίγο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό μαζί με το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά λίγες κουταλιές από τη σούπα ανακατεύοντας καλά για να μη κόψει το αυγό.
Μετά ρίχνουμε το μίγμα αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα και σβήνουμε το μάτι.
Στο μεταξύ έχουμε ήδη ξεκοκαλίσει το κρέας και ρίχνουμε τα κομματάκια του στη σούπα.
Ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.