Υλικά
20 κανελόνια
2 μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 πιπεριές πράσινες για γέμισμα
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
3 ντομάτες ώριμες
200 γρ. κίτρινο τυρί
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Kόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κυβάκια.
Bάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 15 λεπτά περίπου.
Στο τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι και λίγο πιπέρι.
Mόλις κρυώσει το μπριάμ προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί.
Kόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, λίγο αλάτι, ένα ποτήρι νερό και εάν θέλουμε μία πρέζα ζάχαρη, μέχρι να σχηματισθεί μια νερουλή σάλτσα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μπριάμι χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι.
Tα αραδιάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ που τα χωράει ακριβώς και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να έχει αρκετά ζουμάκια.
Eάν μας περισσέψει λίγη γέμιση, την ανακατεύουμε μαζί με τη σάλτσα.