Υλικά
5 μελιτζάνες
Για τα κεφτεδάκια:
250 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές λωρίδες, τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη σάλτσα, σοτάρουμε για λίγο στο λάδι το σκόρδο, να βγάλει το άρωμά του και το πετάμε.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10-15 λεπτά.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τυλίγουμε το κάθε ένα σε μια λωρίδα μελιτζάνας.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πυρέξ, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.