Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
3 μεγάλες μελιτζάνες (ή 4-5 μικρότερες)
400 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι)
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους ( όχι πολύ λεπτούς).
Τις βάζουμε σε τρυπητό και τις αλατίζουμε.
Μετά από μισή ώρα τις ξεπλένουμε.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει λίγο το λάδι μας ρίχνουμε και τις μελιτζάνες για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Κόβουμε σε μικρές φετούλες το σκόρδο και το κρεμμύδι, και τα ρίχνουμε και αυτά στη κατσαρόλα το τελευταίο 5λεπτο πριν ετοιμαστούν οι μελιτζάνες.
Μόλις πάρουν καλά και τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αλλά κυρίως μαλακώσουν οι μελιτζάνες, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει μία βράση.
Κατόπιν προσθέτουμε την κόκκινη σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και περιμένουμε, ανακατεύοντας κάθε λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και τυρί τριμμένο.