Υλικά
100 γρ. φακές
1/2 κ.γ. αλάτι
250 γρ. μελιτζάνες
4 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, φρέσκια
4 κ.σ. λάδι
4 κ.σ. νερό
10 φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Καλύπτουμε τη φακή με βραστό νερό και την αφήνουμε για 2 ώρες.
Τη σουρώνουμε, την καλύπτουμε εκ νέου με κρύο νερό, αλατίζουμε και την αφήνουμε να πάρει μια βράση για μισή ώρα με κλειστό το καπάκι.
Έπειτα, τη σουρώνουμε. Κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες σε 4 κομμάτια, τα οποία κόβουμε ύστερα σε κομματάκια των 5 εκ.
Κοπανάμε το σκόρδο μαζί με την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τη φακή, τα κομματάκια της μελιτζάνας και νερό μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά.
Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει η μελιτζάνα.
Προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου, ανακατεύουμε μια φορά και το βγάζουμε από τη φωτιά.