Υλικά
320 γρ. κοντό ζυμαρικό
1 κόκκινη πιπεριά
2 χούφτες φασολάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
3 ώριμα ντοματίνια
1 χούφτα βασιλικός
3-4 κουταλιές λάδι
αλάτι
4-5 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
Βράζουμε τα φασολάκια.
Βάζουμε την πιπεριά στο φούρνο και την ψήνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η φλούδα.
Την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε λωρίδες, αφαιρώντας τους σπόρους και τις εσωτερικές ίνες.
Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό, ζεματάμε τα ντοματίνια και τα βγάζουμε.
Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε λίγο σε 3 κουταλιές λάδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, τα φασολάκια στραγγισμένα και κομμένα κομμάτια και την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες.
Προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά στο ίδιο νερό που χρησιμοποιήσαμε για τα ντοματίνια.
Βάζουμε τα ντοματίνια στο τηγάνι με τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αφήνουμε να ζεσταθούν για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αφού τα σουρώσουμε, με 2 κουταλιές από το νερό που βράσαμε, το υπόλοιπο λάδι και το βασιλικό ψιλοκομμένο.
Αφήνουμε να πάρουν γεύση σε υψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά, με το τριμμένο κεφαλοτύρι.