Υλικά
300 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας σας
300 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
1 ποτηράκι μαυροδάφνη
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 σφικτή ντομάτα, ξεσποριασμένη σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα κρατάμε στην άκρη, ζεστά.
Σοτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μισοψηθεί το κρέας και να πιει τα υγρά του.
Ρίχνουμε και την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθεί στο μισό.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και το βασιλικό, και αφού δέσει λίγο η σάλτσα , περιχύνουμε τα ζυμαρικά.
Πασπαλίζουμε με το τυρί, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.