Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε 4-5 μερίδες
1-1,2 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 ώριμη ντομάτα
χυμός ντομάτας (ή πελτές)
1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκορδάκι και τα βάζουμε με το μισό λάδι να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε και το κρέας αφού το πλύνουμε, και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές, γυρνώντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
Προσοχή μην το τρυπήσουμε με πιρούνι.
Μόλις το κρέας έχει ροδοκοκκινίσει, βάζουμε πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και κλείνουμε την κατσαρόλα ώστε να μαγειρευτεί καλά και να μαλακώσει.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλάτι, κουνάμε την κατσαρόλα καλά και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν με το ζουμί του φαγητού.