Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες λευκό ψωμί
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1 κουτ. της σούπας μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
λίγο θυμάρι
1 κουτ. του γλυκού σόδα σκόνη
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή άλλο σκληρό τυρί που υπάρχει στο ψυγείο
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 κουτ. της σούπας βούτυρο
5-10 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Αφού μουσκέψουμε το ψωμί, το στραγγίζουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Προς το τέλος ρίχνουμε τη σόδα και πάνω της το λεμόνι.
Ζυμώνουμε μέχρι να ετοιμαστεί η ζύμη.
Το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα και κατόπιν πλάθουμε μπιφτέκια.
Τα ψήνουμε στο φούρνο ή το γκριλ στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.