Υλικά
1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
200 γραμμ. καρότα ελαφρώς βρασμένα
1/2 κούπα αρακά βρασμένο ελαφρώς
3-4 μέτρια κολοκυθάκια βρασμένα ελαφρώς
2 κουτ. της σούπας φρέσκο δυόσμο
2 κουτ. της σούπας άνηθο
1/4 φλιτζ. τσαγιού κορν φλάουρ
1/4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ή βασιλικό
1/4 φλιτζ. τσαγιού
κουκουνάρι
Για τη σάλτσα ταχίνι:
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλιτζανιού τσαγιού ταχίνι
λίγο νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ελαφρώς βρασμένα λαχανικά στο μίξερ για πολύ λίγο (ίσα ίσα να γυρίσει 2-3 φορές).
Προσθέτουμε το αλεύρι, κορν φλάουρ, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, και πλάθουμε σουτζουκάκια.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, τα σερβίρουμε με τη σάλτσα ταχινιού και πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο κουκουνάρι.
Σάλτσα ταχινιού: Χτυπάμε το ταχίνι με το νερό στο μίξερ και προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες.