Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
2 κουτ. της σούπας πιπέρι σε κόκκους ολόκληρους
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
2 κουτ. της σούπας λάδι
6 κουτ. της σούπας κονιάκ
αλάτι
Για την κρέμα
1 κουτ. αλεύρι
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
4 κουτ. της σούπας κρασί άσπρο
Εκτέλεση
Τρίβετε το πιπέρι σε χοντρούς κόκκους μέσα σε γουδί.
Το απλώνετε σ’ ένα λαδόχαρτο, βάζετε μέσα τις μπριζόλες, τις διπλώνετε και με την παλάμη του χεριού σας πιέζετε να κολλήσει το πιπέρι επάνω στο κρέας.
Βάζετε το λάδι και το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι, το αφήνετε να κάψει και ρίχνετε μέσα τις μπριζόλες. Τις αφήνετε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές και τις βγάζετε από το τηγάνι.
Τις ραντίζετε με το κονιάκ και τις αλατίζετε. Μέσα στο τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο, το αλεύρι και το κρασί.
Ανακατεύετε δυνατά να ξεκολλήσει η κρούστα που έχει γίνει στη βάση του τηγανιού και να γίνει μια σάλτσα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα που ρίξατε μέσα.
Τοποθετείτε το κρέας σε μια πιατέλα που έχετε ζεστάνει και το περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε.
Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές, χορταρικά ή σαλάτα εποχής.