Υλικά
200 γρ. φάβα
1 κόκκινη πιπεριά
2 πατάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κ.σ. μαϊντανό
1 καρότο
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
κάρυ
ελαιόλαδο
μπούκοβο καυτερό
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τη φάβα από την προηγούμενη μέρα, αφού πετάξουμε το πρώτο νερό.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένα τα λαχανικά και τον κύβο.
Μόλις τσιγαριστούν, ρίχνουμε και τη φάβα να τσιγαριστεί λίγο και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και βραστό νερό,(γύρω στο ενάμιση λίτρο).
Βράζουμε και όταν μαλακώσει η φάβα, είναι έτοιμη.
Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμη.