Υλικά
Για τους ντολμάδες:
1 λάχανο μεσαίου μεγέθους
1 κιλό γαρίδες
100 γρ. ρύζι γλασσέ ή Καρολίνα
1 μεγάλο καρότο
1 κρεμμύδι ξερό
άνηθο
μαϊντανό
δυόσμο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά
Για το ζωμό:
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
5-6 κλαράκια μαϊντανό
1 ζωμό
αλάτι
πιπέρι
νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο βραστό νερό το λάχανο, να ζεματιστεί.
Αφήνουμε στην άκρη να χλιαρέψει. Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τον ζωμό.
Βράζουμε ως να μείνει το μισό από το νερό, να είναι περίπου ένα λίτρο.
Περνάμε από σουρωτήρι.
Σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι, το καρότο, τις γαρίδες τα μυρωδικά και σοτάρουμε για 5 λεπτά το πολύ.
Στρώνουμε στον πάτο μια κατσαρόλας φύλλα από το λάχανο και κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.
Παίρνουμε ένα ένα φύλλο από το λάχανο βάζουμε μια κουταλιά γέμισης και τυλίγουμε σφιχτά.
Αραδιάζουμε στην κατσαρόλα, σφιχτά.
Προσθέτουμε το ζωμό, ελαιόλαδο, καλύπτουμε με φύλλα και βάζουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
Όταν βράσει είτε πυκνώνουμε το ζουμάκι με λίγο κορνφλάουρ και μπόλικο λεμόνι ή σερβίρουμε με σκέτο λεμονάκι.