Υλικά
1 κιλό φύλλο κρούστας ή σπιτικό
1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3/4 κιλού σπανάκι ζεματισμένο και ψιλοκομμένο
κρασί
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνι
λάδι για άλειμμα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με κρασί.
Βάζουμε αρκετό κρασί και σκεπάζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.
Το σπανάκι κάνει πιο ανάλαφρη την πίτα.
Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε 4 φύλλα καλά λαδωμένα και βάζουμε λίγη γέμιση.
Μετά βάζουμε άλλο φύλλο, γέμιση, φύλλο, γέμιση ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
Φροντίζουμε να σκεπάσουμε την πίτα με 3 φύλλα.
Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι και ραντίζουμε με νερό.
Στρωμένα έτσι τα φύλλα συγκρατούν τον κιμά καλύτερα από το να βάζαμε μισά πάνω-μισά κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3 τέταρτα της ώρας στους 170 βαθμούς.