Υλικά
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό κιμά ανάμικτο
4-5 μέτρια πράσα (ζεματισμένα)
καρότο τριμμένο
2 κ.σ. τριμμένη ντομάτα
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Για τη ζύμη:
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/2 φλιτζάνι καφέ ξίδι
1 φλιτζάνι καφέ σπορέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
αλεύρι όσο πάρει ώστε να γίνει μια ούτε σφιχτή, ούτε μαλακή ζύμη
200 γρ. βούτυρο μαλακό
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε στη μέση, ανοίγουμε ένα φύλλο και αλείφουμε το φύλλο με το μισό βούτυρο, το διπλώνουμε στα τρία, το ξαναλείφουμε με λίγο βούτυρο και το ξαναδιπλώνομαι στα τρία.
Κάνουμε το ίδιο και με το υπόλοιπο ζυμάρι και αφού τα αλευρώσουμε, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερα).
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο.
Το αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και αφού βάλουμε στην άκρη λίγη από τη γέμιση κόβουμε κατά πλάτος το φύλλο και το διπλώνουμε ώστε να τυλιχθεί η γέμιση.
Στο ίδιο φύλλο επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4-5 φορές. Δηλαδή κάθε φύλλο βγάζει 4-5 μπαστούνια.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με το δεύτερο φύλλο.
Για γέμιση: Τσιγαρίζουμε τον κιμά, προσθέτουμε τα πράσα, καρότο, ντομάτα, μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και αφού κρυώσει καλά το μείγμα το χρησιμοποιούμε για να μην λασπώσει το φύλλο.