Υλικά
1/2 κιλό ζυμαρικά βρασμένα
10 ντοματάκια φρέσκα πομοντόρια ή ντομάτες σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.γ. ξερό βασιλικό
2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
άλλα μυρωδικά της αρεσκείας μας
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
λίγο λάδι
μερικές λιαστές ντομάτες
1 κ.σ. κάπαρη (προαιρ.)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ταψί τις ντομάτες σε φέτες.
Αν έχουμε πομοντόρια, τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, λάδι, σκόρδο.
Τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα.
Στη συνέχεια το περιεχόμενο του ταψιού μαζί με τις λιαστές ντομάτες τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε το μείγμα στα μακαρόνια μαζί με την κάπαρη (αν βάλουμε) και σερβίρουμε.
Μπορούμε επίσης να μην τις πολτοποιήσουμε τις ντομάτες, αλλά έτσι όπως είναι ψημένες ολόκληρες να τις ανακατέψουμε με τα ζυμαρικά μας στην κατσαρόλα και να σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Στολίζουμε με ολόκληρες φέτες ψημένης ντομάτας.